25 maart 2012

Proloog: de kop is er af

Een 27 kilometer lange proloog met 900 klimmeters. Dat was voor de 601 teams het begin van de Cape Epic 2012. Team Haifa (bestaande uit komkommerteler Frank Knevels en zijn mountainbikepartner Frank Oomen) haalde een 410de plaats. Beste Nederlandse team was Milka-Superior met Chris Jongewaarde en Jeroen Boelen op de 17de plaats. Olympisch kampioen Bart Brentjes en zijn partner Jan Weevers eindigden op plaats 27. Evenals Team Haifa rijdt Brentjens bij de Masters, de mountainbikers ouder dan 40 jaar.

De dag begon vroeg. Om kwart voor zes werd Team Haifa bij het hotel opgehaald door begeleider Mike Koch van Haifa South Africa. Om 07:18:55 viel het startschot. Ondanks de lichte enkelblessure van Frank Knevels, opgelopen twee weken voor de start van de Cape Epic, heeft Team Haifa de tocht goed doorstaan. Het weer heeft daar zeker aan bijgedragen: het was zonnig met een temperatuur van 28 graden Celsius.

Morgen, tijdens de eerste etappe met start en finish in Robertson, wordt bewolking verwacht met een temperatuur van 27 graden. Deze eerste etappe is 115 kilometer lang en er moet 2350 meter geklommen worden. De rijders mogen maximaal tien uur over deze etappe doen.

De enkel van Frank wordt ingetaped.