23 maart 2012

Team Haifa klaar voor Cape Epic 2012

Na maanden van voorbereiding gaat het nu echt beginnen: vandaag 22 maart vertrekken Frank Knevels en Jan Oomen naar Kaapstad voor het rijden van de Cape Epic 2012, de zwaarste meerdaagse mountainbikewedstrijd ter wereld.

Knevels en Oomen zijn de winnaars van de sponsorwedstrijd die Haifa vorig najaar lanceerde. De mountainbikers zullen in Zuid-Afrika rijden onder de naam Team Haifa.

Pakken van de koffers

De afgelopen week bestond voor de heren uit het in orde maken van de fietsen en het pakken van de koffers. Intensieve trainingen hebben ze niet meer gedaan."Die hebben we de laatste maanden genoeg voor de kiezen gekregen”, zegt komkommerteler Frank Knevels uit Chaam. “We onderhouden nu alleen de conditie en sparen het lichaam voor de wedstrijd.”

Zondag 25 maart etappe nr. 1

Zondag 25 maart rijden de heren hun eerste etappe, een proloog over 27 kilometer. Daarna volgen er vijf etappes van ruim 100 kilometer over woest terrein. Tot slot rijden ze nog twee etappes van 85 en 64 kilometer. De rittenkoers eindigt op zondag 1 april. Op de site www.winnenmethaifa.nl kunt u dagelijks de verrichtingen van de heren volgen.