1 april 2012

Etappe 7: Een superprestatie van Team Haifa


58 uur, 20 minuten en 6 seconden. Dat is de tijd die Frank en Jan de afgelopen acht dagen op de fiets hebben gezeten om de Cape Epic 2012 te volbrengen. Gezamenlijk kwamen ze vandaag over de finish. Een topprestatie.

Lopend, met de fiets in de hand, kwamen Frank en Jan over de finish. Ruim 5 uur hadden ze nodig om de laatste 64 kilometer en 1.350 hoogtemeters te overbruggen. Gezien de extreme weersomstandigheden die deze editie van de Cape Epic teisterden, is reglementair finishen (binnen de tijdslimieten) al een hele prestatie. Mountainbikekenners spreken al van de zwaarste Cape Epic ooit verreden.

Frank en Jan zijn dolgelukkig dat ze het hebben gehaald. Heel veel woorden hadden ze niet na de finish. “Hier gaan we eerst flink van genieten”, was hun boodschap. In het algemeen klassement eindigden de heren op plaats 401. Bij de masters (rijders boven de 40 jaar) staan ze op de 124ste plaats. Alle medewerkers van Haifa zijn ontzettend trots op hun team en danken Frank en Jan voor de geleverde prestatie.